RKT ŽUPA  
   
   
   
     
 
 
 
 
 
 
KONTAKT:
 
Župa Uznesenja Blažene
Djevice Marije
 
Novigrad na Dobri 17,
47 250 Duga Resa, p.p. 37
 
info@zupa-novigrad-na-dobri.hr
filip.vicic@ka.t-com.hr
 
tel/fax: ++ 385 (0) 47 874 009
GSM: ++ 385 (0) 98 98 35 460
GSM: ++ 385 (0) 98 98 35 462
 

KAKO DOĆI DO NOVIGRADA NA DOBRI

 

   
     
  Iz pravca Zagreba/Rijeke/Splita najlakše je doputovati autocestom A-1, izaći na izlaz Karlovac, brzom gradskom cestom doći do autobusnog kolodvora i odmah nakon kolodvora skrenuti desno na staru državnu cestu prema Rijeci (D3), nastaviti voziti pored Duge Rese do Jarče polja. U Jarče polju odmah nakon mosta na Dobri skrenuti desno i lokalnom cestom koja prati tok rijeke Dobre voziti do Novigrada na Dobri (vidjeti kartu). Zvonik župne crkve pored koje se nalaze župni dvor i pastoralni centar Sv. Vinka Paulskog dominira krajolikom te nećete imati problema sa snalaženjem.  
     
     
   
  Iz pravca Rijeke/Splita moguće je stići i izlaskom sa A-1 u Bosiljevu, voziti do Bosanaca, u Bosancima skrenuti desno na D3 prema Karlovcu, voziti do Jarče Polja i neposredno prije mosta na Dobri (kod benzinske postaje) skrenuti lijevo na lokalnu cestu prema Novigradu na Dobri.  
  Isto tako do Novigrada je moguće doći silaskom sa ceste D6 u mjestu Donje Stative ako se dolazi iz pravca Netretića, odnosno Metlike u Republici Sloveniji.